Informatie

Wie is Vlaggenrijk uit Uden ?

Wij zijn een bedrijf dat al ruim 25 jaar grafische ervaring heeft. Vlaggenrijk is ontstaan uit Drukwerkrijk. Het leveren, verzorgen en onderhouden van vlaggen/banieren is onze core-business geworden, en voor zeer veel klanten hebben we inmiddels gewerkt.
Wij zitten in Noord-brabant in het dorp Uden. Van waaruit we alles verzorgen. De productie van de vlaggen wordt in China gedaan. Door onze korte lijnen kunnen we snel schakelen.

Wat is 115 grs polyester glansdoek ?
Dit is de meest gangbare stof die we hanteren. Deze heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze stof kan digitaal bedrukt worden maar ook met zeefdruk.
Deze stof zorgt dat uw logo mooi strak zichtbaar is.
Het nadeel van deze stof is, dat hij rechtsonder door het wapperen kapot waait. Hier kunt u uitgaan van ongeveer 6 maanden. Uiteraard is dit afhankelijk van het weer, (wind, regen en zon zijn van invloed op de levensduur)

Wat is 160 grs spunpolyester vlaggendoek ?
Dit is een sterk geweven stof die dikker is dan de 110 grams. Deze is duurzaam en gaat minimaal 9 maanden mee. Deze stof kan alleen in zeefdruk bedrukt worden. Digitaal printen is niet mogelijk, dus uw foto’s of afbeeldingen met rasters is niet haalbaar.
SpunPolyester is het meest sterke vlaggendoek wat op dit moment te krijgen is. Het heeft zijn oorsprong in de scheepvaart, waar de vlaggen op zee altijd met extreme omstandigheden te maken hebben (wind en zout). Vandaar dat ook alle echte internationale vlaggen nog steeds van dit materiaal gemaakt worden. Spunpolyester is een 100% polyester draad wat echter op een katoenen manier geweven is. Hierdoor krijgt het doek zijn klassieke, wat grove uitstraling als van de wollen vlaggen van weleer. Vlaggen gemaakt van SpunPolyester zijn zeer sterk, nemen geen vocht op, ongevoelig voor schimmelvorming en zijn licht- en kleurecht.

Wat is 120 grs Airtex ?
Dit is de sterkste/beste stof die momenteel in vlaggenland leverbaar is. In deze stof zitten kleine gaatjes waardoor hij makkelijker stroomlijnd met de wind. Deze stof hoeft niet omgenaaid te worden aan de randen. Hiervoor kun je minstens 8 maanden levensduur aanhouden. Een nadeel is, dat de kleuren lichter uitvallen, door de gaatjes die er in zitten.

Wat is Fullcolour / Digitaal druk ?
Hierbij wordt de stof door een “printer” bedrukt met de daarvoor bestemde inkt. Grootste voordeel is dat ze dus vanaf 1 exemplaar te leveren zijn en dat je foto’s kunt drukken op de stof. Nadeel is dat de prijs bij grotere aantallen wat hoger uitvalt als bij zeefdruk.
De kleuren worden dus opgebouwd uit CMYK (cyaan, magenta yellow en black). De kleuren benaderen de kleur van drukwerk.

Wat is zeefdruk ?
Zeefdruk is een druktechniek waarbij de inkt door een zeef op het stof geperst wordt. Voordeel is dat ze voor zéér grote oplage gebruikt kunnen worden. Nadeel is dat er geen fijne rasters (foto’s) gedrukt kunnen worden.

Wanneer mag u de vlag uithangen ?

31 januari (1 februari) verjaardag van de Koningin (1938)

27 april (28 april) verjaardag van Koning van Oranje Willem Alexander(1967)

27 april (26 april) Koningsdag

4 mei (5 mei) Dodenherdenking: halfstok vlaggen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang

5 mei (5 mei) Bevrijdingsdag

17 mei (18 mei) verjaardag van prinses Maxima (1971)

26 juni verjaardag prinses Alexia (2005)

15 augustus (16 augustus) Formele eind Tweede Wereldoorlog

3e dinsdag van september Prinsjesdag: opening van de Staten Genereaal (alleen in Den Haag)

7 december verjaardag van prinses Amalia (2003)

15 december (16 december) Koninkrijksdag

Wanneer gebruikt u de provinciale vlag of wimpel ?

Provincievlaggen geven extra sfeer aan regionale gebeurtenissen. Vlaggenrijk biedt een compleet assortiment provincievlaggen om extra luister bij te zetten tijdens provinciale evenementen en speciale bijeenkomsten. Vlaggenrijk heeft alle twaalf Nederlandse provincievlaggen op voorraad: Groningen, Friesland, Overijssel, Utrecht, Flevoland, Drenthe, Gelderland,  Noord-Brabant, Limburg, Noord-Holland,  Zuid-Holland en Zeeland. Een provincievlag is ook een mooi cadeau om te geven.
Materiaal van de Provincievlaggen
De provincievlaggen worden gemaakt van het  weefsel Spun-Polyester:
– Sterk materiaal, geschikt voor provincievlaggen aan de gevel.
– Kleurecht, wind-, weer- en UV-bestendig.
– Uitgevoerd met verstevigd kop-band, lusje en koord, geheel rondom gezoomd.
Vlag regels

Wilt u meerdere wereldvlaggen, provincievlaggen of gemeentevlaggen naast elkaar hangen? Gebruik vlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste vlag – in Nederland de Nederlandse vlag – krijgt altijd een ereplaats. Bij een gemeentevlag of provincievlag is de plaats afhankelijk van het evenement. Bij een gemeente-aangelegenheid hangt de gemeentevlag bijvoorbeeld altijd rechts, uitgaande van de positie met de rug naar het gebouw. Omtrent het aantal vlaggen rond bijvoorbeeld een gemeentehuis gelden geen voorschriften.

Bij een herdenking van een stadsbevrijding, heeft de stadsvlag de voorkeur boven de nationale driekleur. Wilt u gemeente-, provincie- en landenvlag naast elkaar? En heeft die gebeurtenis een provinciaal tintje? Plaats dan de provincievlag rechts en de gemeentevlag links van de Nederlandse vlag (uitgaande van de positie met de rug naar het gebouw en uw gezicht naar de vlaggen).

 

U.O.V. de Kring

UOV De Kring is een toonaangevende en invloedrijke ondernemersvereniging die zich op actieve wijze inzet voor een goed ondernemersklimaat in Uden. Dit is het doel van UOV De Kring. Door het behartigen van belangen, bijeekomsten te organiseren en contacten met overheidsinstanties en particuliere intiatieven te onderhouden, wordt getracht dit doel te bereiken.

Wilt u uw netwerk verstevigen en hecht u veel waarde aan samenwerking? Sluit u dan aan bij UOV De Kring.

De voordelen op een rij:

  • een sterk en veelzijdig netwerk;
  • optimale samenwerkingsmogelijkheden;
  • inzet voor een goed ondernemersklimaat in Uden;
  • een uitgebreid aanbod van activiteiten, bijeenkomsten en lezingen;
  • een interessante nieuwsbrief met actuele wetenswaardigheden.